STUKJES UIT DE OUDE NAAIDOOS EN RARITEITEN

 

De Singercraft guide

 

 

Regelmatig krijg je vragen 'of je weet wat iets is'. Vaak weten we het wel, soms googlen we en dan vind je wel  een antwoord. Het ging in dit geval over een Singer hebbedingetje. En aangezien Singer ook breimachines gemaakt heeft leek het eerste antwoord wel redelijk te kloppen. Er zat een handleiding bij en daarin staat alleen hoe je het mesje moet vernieuwen. Dus na enig zoeken leek het om lussen in breiwerk te maken en door te snijden. Rya weefsel.

Het apparaatje werd door Henriëtte Knot aan het museum geschonken. Op de homepage hebben we toen een foto gezet met de vraag; wie het weet mag het zeggen.

Jos uit België vond het goede antwoord op internet: http://www.knitting-and.com/singercraft/monograms.html

Singer heeft door de jaren heen hebbedingetjes gemaakt die ze weggaven aan handelaren. Nuttige- en minder nuttige dingen.

Dit is er een, Je kunt er froté mee maken of gewoon een leuk sierrandje. Met de foto's hopen we duidelijk te maken hoe het werkt en wat je er mee kunt maken.


 


Heeft u zelf ook zo'n herinnering aan vroeger of uw schooltijd. Stuur het gerust naar ons toe en het krijgt een plekje hier op de website. Er mogen ook foto's bij

   best@brotherbreimachinemuseum.com


In de Oud hagenaar van 27-12-2017 vonden we onderstaand artikel.

De aangehaalde winkel van Van Duijne  aan de Badhuisweg die inmiddels inderdaad weg is, daar kwam ik vroeger ook regelmatig.